• Airco Vullen €75

   

   

   

   

                          

  Apk keuring €25

   

Vervangend vervoer

Soms kosten bepaalde autoreparaties veel tijd simpelweg doordat ze ingrijpend of bijzonder zijn. Dit zou betekenen dat u gedurende de tijd dat uw auto gerepareerd wordt in principe zonder auto komt te zitten. Dit is soms enorm lastig. Toch zijn er in veel gevallen wel mogelijkheden.

Vervangend vervoer tijdens schadeherstel

Als de tegenpartij die schade bij u veroorzaakt heeft aansprakelijk is dan hebt u recht op een vervangende auto gedurende het schadeherstel. Als u deze moet betalen dan kunt u deze extra kosten claimen bij de tegenpartij.

Als uw auto na een aanrijding wordt gerepareerd dan is een huurauto vaak het eenvoudigst. Let hierbij wel op! Een deel van de huurautokosten worden niet vergoed. Uw eigen auto rijdt immers ook niet voor niets. Het gaat hierbij niet alleen om brandstof, maar ook om bandenslijtage, onderhoudsbeurten en dergelijke. In verband met deze “uitgespaarde kosten” trekken de meeste verzekeraars circa 25% van de huurkosten af. Als u kunt aantonen dat u minder kosten hebt bespaard, wordt dit percentage verlaagd. En vergeet niet de huurkwitantie te bewaren, omdat u die nodig heeft bij de declaratie bij de verzekering!

Vervangend vervoer bij gewone reparaties

Bij veel auto’s tot 3 jaar heb je de garantie dat je een vervangende auto krijgt als je pech krijgt. Mogelijk heeft u al vervangend vervoer via uw autoverzekering geregeld. Echter de manier waarop veel verzekeringsmaatschappijen hiermee omgaan is alles behalve doorzichtig. Wij raden u dan ook aan om eerst de polis van uw autoverzekering te raadplegen voordat u gebruikt maakt van bijvoorbeeld een huurauto. Dit voorkomt verrassingen en hoge kosten achteraf.

Vervangend vervoer via Autocenter Mollevanger

Als klant van Autocenter Mollevanger zullen wij er alles aan doen om met u vervangend vervoer te regelen op het moment dat u met een langdurige reparatie te maken krijgt. Soms kunnen wij u een auto uit eigen voorraad ter beschikking stellen of kunnen wij iets voor u regelen met een collega garagebedrijf.

Als u geconfronteerd wordt met de noodzaak van vervangend vervoer twijfel dan ook niet om dit met ons te bespreken. Dan gaan wij samen met u op zoek naar een passende en betaalbare oplossing.