• Airco Vullen €75

   

   

   

   

                          

  Apk keuring €25

   

Aircoservice

Autocenter Mollevanger is gespecialiseerd in het onderhoud en de reparatie van aircosystemen in personen- en bedrijfswagens. Wij hebben de kennis en apparatuur om uw airconditioning optimaal te onderhouden. Onze aircoservice is merk onafhankelijk en wij werken in opdracht van zowel particulieren als bedrijven. De werkzaamheden aan uw airco worden in onze goed uitgeruste werkplaats verzorgd. Wij zijn een STEK-gecertificeerd bedrijf en voldoen daarom aan alle technische- en milieu eisen.

De meeste garagebedrijven zijn niet ingesteld op het onderhouden en repareren van airconditioningsystemen in auto’s. Ook bij de grote onderhoudsbeurt van uw auto, wordt uw airco niet automatisch onderhouden of nagezien. Om de airconditioning van uw auto in goede staat te houden zou deze minimaal eens in de twee jaar een servicebeurt moeten krijgen. Als u hiermee wacht dan kan dit vervelende (en dure) gevolgen hebben, zoals:

 • Te weinig gas (koudemiddel)

Vaak werkt de aircondiotining niet meer door verlies van koudemiddel waardoor geen koude meer wordt afgegeven of de pomp niet meer inschakelt. Bij normaal gebruik kan een airco-systeem per jaar tot 8% van het koudemiddel verliezen via microscopisch kleine poriën in leidingen en afdichtingen. U merkt dat doordat uw systeem minder goed koelt. Er kan ook een klein lekje ontstaan zijn, waardoor het systeem geleidelijk aan leegloopt. Het deugdelijk op peil brengen van de voorgeschreven hoeveelheid koudemiddel is niet een kwestie van even “bijvullen”. Het is nodig het systeem éérst grondig vacuum te trekken, zodat alle vocht verwijderd wordt.

 • Vervuilde verdamper

Omdat de verdamper door de kou aan de buitenkant vocht, en dus stofdeeltjes aantrekt, kan hij vervuild raken, minder goed werken en een muffe lucht veroorzaken. Schoonmaken met een speciaal middel is dan de oplossing.

 • Muffe lucht

Deze ontstaat door bacteriën- en schimmelaangroei op de lamellen van de verdamper. Dat wordt deels tegengegaan door een pollenfilter in het kanaal van de binnenkomende lucht. Dit pollenfilter kan vervuild zijn. Vervanging hiervan is meestal eenvoudig.

Waarom niet wachten met de aircoservicebeurt?
Als een airco bijvoorbeeld in 4 jaar leegloopt tot 50 % van de maximale vulling, rijdt u de laatste jaren al met vocht in uw airco, waardoor de kans bestaat dat dit vocht agressieve zuren vormt met het koudemiddel. De zuren hebben dan lange tijd de kans uw systeem van binnenuit aan te vreten door hun corrosieve werking. Daarnaast is het minder gezond om de lucht van een met bacteriën vervulde lucht in te ademen. Het oordeel over het belang van een schone airco laten we dan ook aan uzelf over.

Heeft de airco van u of uw klant een servicebeurt of reparatie nodig? Via deze website kunt u ons vragen om direct voor u een afspraak in te plannen. Klik hiervoor op de onderstaande postbus.

Afspraak maken